Woodlands Business Centre

Lincoln Road

Welton

LN2 3PZ

t: 01673 860 100

studio@rylanddesign.co.uk





New Waltham

The brief was to expand the kitchen and create new living area and utility, so to complete the brief we discussed with our client, the option of extending, removing some of the existing rear elevation to create an opening in which would form part of the extended kitchen and lead to an area of new living space incorporating a 4m wide door system so the transition between inside and outside was effortless, vaulted ceiling so that we could incorporate new roof lights to allow natural light to travel through the dwelling.

To set the extension off the existing we proposed a white render with powder coated aluminium windows and doors, as opposed to matching the existing brick and upvc windows, the render gives the design a more modern approach.